Aanbod
Raamstraat 11B
Woningaanbod

Raamstraat 11b

Beschikbaar: in overleg. Op dit moment wordt nog gewerkt aan de renovatie van de badkamer!
Oppervlakte: 60 m2
Huur: nader te bepalen
Servicekosten: € 20,-
Aantal kamers: 2
Huisvestingsvergunning: ja
Energielabel: C
Entree: B.G. ligging eerste etage
Rijksmonument: ja

De indeling

Vanuit de entree op de eerste verdieping in de hal is er toegang tot de keuken, de woonkamer en het toilet. De woonkamer geeft toegang tot de patio en de trap naar de tweede verdieping. Boven komt de trap uit in de slaapkamer die toegang bied tot de badkamer.

Het pand

Nr. 9 is het meest opvallende pand in het rijtje, met de mooie klokgevel, de glas-in-loodramen en beschilderde luiken. Boven de deur hangt een spreuk ter aandenken aan de toenmalige horecabestemming, ‘De vroede vaderen deezer stadt zyn dit eenpaarig zeeker / dat gy hier beeter in kunt gaan dan by den apotheeker’. Het 17de-eeuwse eethuis In ’t gemeste Schaep.

De omgeving

De Raamstraat is gelegen in het centrum van Den Haag. In de directe omgeving bevind zich de bruisende oude binnenstad. Achter het woonblok bevind zich de Grote Markt met verschillende horeca gelegenheden. Tevens begint vanaf de Grote Markt het winkelgebied. Op 5 minuten loopafstand staat men midden op het binnenhof. Nabij bevinden zich drie parken, het Kortenbos, de Paleistuin en het Oranjeplein met sportveld en speeltuin.