Aanbod
Prinsegracht 283
Woningaanbod

Prinsegracht 283

BESCHRIJVING PAND

Dit pand is er één uit een rijtje van vier huizen dat in 1991 door Stadsherstel is aangekocht. Deze panden zijn nog bij menig Hagenaar bekend als de ‘koeiepanden’: de plek waar vroeger een lederhandel in gevestigd was en een grote opgezette koe in de etalage stond. De vier panden zijn door Stadsherstel in 18e-eeuwse glorie hersteld en herbestemt naar twaalf appartementen waarvan vier met bel-etage, souterrain en tuin.

INDELING

Vanuit de entree in de centraal gelegen hal is er toegang tot de woonkamer (ca. 27m2), de keuken (ca.16,5 m2), de slaapkamers (ca. 14), de badkamer voorzien van een bad, het toilet en een diepe vaste kast (ca. 5m2). Op de derde verdieping bevinden zicht twee slaapkamers (ca. 12 en 26m2) en een tweede badkamer met douche en toilet. Het balkon aan de achterzijde van het pand, welke gelegen is op de avondzon, is te bereiken via de grootste slaapkamer op de tweede verdieping. Daarnaast beschikt de woning over een eigen berging (ca. 5m2).

OMGEVING

De Prinsegracht ligt in het centrum van Den Haag, middenin de oude binnenstad. Het is vanaf de woning slechts vijf minuten lopen naar de Grote Markt met verschillende horeca gelegenheden en het winkelgebied. Aan de andere kant van de Prinsegracht is het Medisch Centrum Haaglanden. Ook zijn er twee parken in de buurt: het Kortenbos en het Oranjeplein met een sportveld en speeltuin.

Prijs: € 1250,00
Servicekosten: € 45,00
Beschikbaar per: 1 februari 2018
Huurtermijn: minimaal 1 jaar
Waarborg: 1 maandhuur en servicekosten á € 1295,00
Bouwjaar: Oorspronkelijke bouw 18e eeuw
Restauratie jaar: 1992
Gebruiksoppervlakte: 150m2
Inhoud: 450 m3
Aantal kamers: 4
Buitenruimte: balkon van ca. 4 m2
Berging: -
Aantal woonlagen: 2
Etage woningentree: 3e verdieping
Monumentale status: Stadsbeeld bepalend
Energielabel: C
Bijzonderheden: Wordt verhuurd met zijl op de vloer (laminaatprint)