Aanbod
Lepelstraat 2D
Woningaanbod

Lepelstraat 2-D

Het pand

Dit pand staat op de hoek van de Lepelstraat en de Boekhorststraat. Aan de Boekhorststraat, van de Lepelstraat tot de Zuidwal, staan zeven huizen uit eind 19e eeuw. De panden zijn beeldbepalend in het stadsgezicht vanwege de variatie in maat, de schaal en de detaillering van de buitengevels. In de 19e en begin 20e eeuw was de Boekhorststraat een gezellige winkelstraat. In de jaren 80 is de straat erg verpauperd. Stadsherstel heeft in nauwe samenwerking met de gemeente het bouwblok aangepakt.
Het complex telt tien winkels en negentien woningen van verschillende grootte, karakter en indeling.

Indeling

Vanuit de entree in de hal op de derde verdieping is er toegang tot de keuken (ca. 10m2), de woonkamer (ca. 23m2) en het toilet. Ook bevindt zich hier een trap naar de overloop op de vierde verdieping. Vanuit hier is er toegang tot de slaapkamer (ca. 13m2), de studeerkamer (ca. 12m2) en de badkamer voorzien van een wastafel en douche. Het terras (ca. 10m2) aan de achterzijde van het pand, de zuidwestkant, is te bereiken via de studeerkamer. Daarnaast is er toegang tot een gezamenlijke binnentuin (ca. 250m2). Op de afgesloten binnenplaats bevindt zich de berging (ca. 6m2).

Omgeving

De Lepelstraat is gelegen in het centrum van Den Haag. Aan de noordelijke kant wordt de straat afgesloten door de Boekhorststraat en aan de zuidelijke kant door de Lange Beestenmarkt. De Lepelstraat loop parallel aan de Zuidwal. In de directe omgeving is de bruisende oude binnenstad te vinden. Op twee minuten loopafstand bevindt zich de Grote Markt met verschillende horeca gelegenheden. De Grote Markt is tevens het begin van het winkelgebied.

Prijs: € 895,-
Servicekosten: Voorschot servicekosten € 55,00 p/maand (incl. € 10,00 servicecontract keukenapparatuur)
Beschikbaar per: 1 augustus 2018
Huurtermijn: minimaal 1 jaar
Waarborg: 1 maand huur incl. voorschot servicekosten
Bouwjaar: eind 19e eeuw
Restauratie jaar: 1982
Gebruiksoppervlakte: 90 m2
Inhoud: 270 m3
Aantal kamers: 3 (woonkamer, 2 slaapkamers)
Buitenruimte: dakterras van ca. 9 m2
Berging: ca. 7 m2
Aantal woonlagen: 2
Etage woningentree: 2e verdieping
Monumentale status: Beschermd stadsgezicht
Energielabel: D
Bijzonderheden: -