Aanbod
2e De Riemerstraat 105D
Woningaanbod

2e De Riemerstraat 105D

KENMERKEN

Beschikbaar: per direct
Huur: €900,- excl. g/w/l
Servicekosten: €20,-
Oppervlakte: ca 40 m2.
Bijzonderheden: hofjeswoning met tuin
Huisvestingsvergunning: Ja
Energielabel: E

BESCHRIJVING PAND

Verscholen achter een poort tussen de andere huizen in de 2e De Riemerstraat vind je een hofje bestaande uit zeven huisjes. De woningen zijn van oorsprong tuinderswoningen voor de tuinders die tot 1850 in de buurt van het hofje groenten verbouwden en bloemen teelden. Een rijtje van de woningen is blijven staan en tijdens de stadsvernieuwing omsloten door woningen waardoor het hofje ontstond.

INDELING

Vanuit de entree in de kleine gang is er toegang tot de woonkamer met open keuken (ca. 20m²). Daarbij bevind de trap zich in deze ruimte. Boven bevind zich de slaapkamer (ca. 15m2) en de badkamer (ca. 5m2). De tuin is te bereiken via openslaande deuren in de woonkamer.  

OMGEVING

De 2e de Riemerstraat is gelegen in de wijk Zeeheldenkwartier in het centrum van Den Haag. In de omgeving bevindt zich de bruisende oude binnenstad. Op tien minuten loopafstand vind je de Grote Markt met verschillende horecagelegenheden. De Grote Markt is tevens het begin van het winkelgebied. Op minder dan vijf minuten lopen bevindt zich de Paleistuin en met nog geen kwartiertje lopen sta je midden in het bos.