Aanbod
Langstzittende huurder
20 apr 2018

Langstzittende huurder van Stadsherstel

Paul Berkhout zat tot voor kort met zijn meubelrestauratie atelier in de Oude Molstraat 32 D. Hij was onze langstzittende huurder en huurde al bij Stadsherstel sinds 1982.

Onlangs is Berkhout verhuisd met zijn eenmanszaak. Reden om hem eens op te zoeken en te vragen naar zijn ervaringen met Stadsherstel. Maar we zijn ook nieuwsgierig hoe het nu verder gaat met het atelier.

Wat leuk dat je zo lang bij Stadsherstel gehuurd hebt. Hoe ben je destijds bij Stadsherstel terecht gekomen?

Ik had vroeger een winkel met antieke spullen. Daar kwam dhr. Molhuysen, de toenmalige directeur van Stadsherstel Den Haag, als klant graag langs. Op een dag, in het jaar 1982, maakte hij mij erop attent dat Stadsherstel een ruimte te huur had staan die uitermate geschikt was voor een meubelrestauratie atelier. Hij zocht ambachtsmannen en -vrouwen voor de meerdere bedrijfsruimtes in het pand. Ik hoefde er niet lang over na te denken, het was een praktische ruimte die ik kon huren voor een goede prijs.

Hoe kijk je terug op de tijd als huurder van Stadsherstel?

Wat mij enorm is bevallen, is dat mijn voormalige atelier in de Oude Molstraat tussen een aantal andere ateliers van Stadsherstel huurders ligt. Ik heb een vrij solitair beroep en het was echt een leuke gemeenschap die samen pauze hield en af en toe na werktijd samenkwam in de gemeenschappelijke tuin. Ik ben daarom al die jaren in de Oude Molstraat gebleven met mijn atelier.

Wat is er veranderd in de Oude Molstraat sinds 1982?

Toen ik mijn atelier vestigde in de Oude Molstraat, was het een straat in opkomst. Het stond er toen nog verloederd en ongezellig bij. Met name sinds de komst van horeca in de straat, is het erg verbeterd naar een verzorgde en gezellige straat.

Het atelier van Paul Berkhout zit sinds kort in een bedrijfsruimte in de Bierstraat die bij zijn woning hoort. Met het oog op de toekomst wil hij nu aan huis werken. Het atelier gaat op dezelfde voet verder. Wel laat hij vanaf nu de grote meubels achterwege en worden er alleen nog kleine meubels, lijstwerk en verguld werk gerestaureerd. Zijn woonhuis heeft hij trouwens acht jaar geleden van Stadsherstel gekocht. Het was een oud vervallen pand dat door Stadsherstel is opgeknapt en te koop is gezet. Stadsherstel kijkt terug op een prettige tijd van verhuur aan onze langstzittende huurder. Wij wensen Paul een goede tijd toe in het nieuwe atelier!