Aanbod
VAN KROT NAAR HOT

Deze actie is afgelopen. Het winnende pand: Groot Hertoginnelaan 30.

Houd onze Facebook in de gaten voor meer informatie…

De inzendingen

Boekhorststraat 143
Den Haag
Nu de Boekhorstraat zo veel beter is dan voorheen, met allerlei leuke winkeltjes, is het zonde als dit mooie pand niet meegenomen wordt!

Stemmen : 42

Kleine Veenkade 40
Den Haag
Wat een treurig en verwaarloosd pand. Graag iets aan doen Stadsherstel Den Haag!

Stemmen : 27

Prinsegracht 17
Den Haag
Van de authentieke gevel is niets meer over! Het zou toch mooi zijn als dit hersteld werd.

Stemmen : 33

Händellaan 50
Den Haag
De Bethelkerk wordt mogelijk gesloopt en dat is eeuwig zonde. Het gebouw is een stukje erfgoed wat behouden moet worden voor de wijk, waarna het kerkgebouw een maatschappelijke functie kan krijgen voor wijkbewoners.

Stemmen : 24

Sportlaan 125
Den Haag
De Sportlaankerk is uit 1925 is een beeldbepalend gebouw aan de rand van de Vogelwijk. De religieuze bestemming is inmiddels niet meer van toepassing. Maar het gebouw zou een prachtig object kunnen zijn om met inspirerende architectuur en met een nieuwe (woon) bestemming een beeld bepalend te kunnen blijven. Gebouwen van begin vorige eeuw moeten OOK behouden kunnen blijven hier in Den Haag.

Stemmen : 44

Rust en Vreugdlaan 2, Wassenaar
Den Haag
Pand ligt in de aanrijroute naar den Haag en geldt als beeldbepalend langs de N44 ontsluiting. Dit pand wordt dusdanig verwaarloosd dat sloop ophanden is wat naar verwachting een gevolg is van de beleggingsdoelstellingen van beverholding.nl Om deze redenen beveel ik urgente aktie aan ook al ligt het op Wassenaars grondgebied.

Stemmen : 81

Spui Den Haag
Den Haag
Tijd voor een opknapbeurt

Stemmen : 9

Brouwersgracht 17
Den Haag
Al jaren in verbouwing. Ga die meneer helpen. Ooit een snackbar geweest nu al zeker 5 jaar leeg. Het ziet er niet uit op die mooie Brouwersgracht.

Stemmen : 7

Alexanderstraat 19 den haag
Den Haag
Ambassade van Saudi Arabi. Een prachtig pand in een mooie straat maar altijd in staat van ontbinding

Stemmen : 9

Noordeinde 42b, 44 en 46
Den Haag
Iedere keer als ik op het Noordeinde langs dit prachtige pand loop, doet het pijn aan mijn ogen. Het is treurig dat in Den Haag, Art Nouveau stad van Nederland, dit mooie pand van architect De Wolf zo staat te verpauperen. Zeker als je ook nog weet wat een roemrijke geschiedenis het pand heeft als vestiging van Maison Krul. Het zou geweldig zijn als Stadsherstel hier het heft in handen kan nemen.

Stemmen : 0

Regentesselaan 330-332
Den Haag
Dit prachtige pand is ernstig verwaarloosd. Kapotte deuren, houtrot, afgebladderde muren. Deze van oorsprong trotse oude dame slijt haar dag in doffe ellende

Stemmen : 31

Elandstraat 85
Den Haag
Geen traditioneel herenhuis maar als je door het verval heen kijkt kan dit zo'n ontzettend mooi pand zijn!

Stemmen : 10

Gedempte Gracht (vanaf het Spui)
Den Haag
Een paar van de laatste oude pandjes in het centrum achter de Pathé Spuimarkt. Ze moeten gerestaureerd worden wil je dat de Gedempte Gracht iets van sfeer behoud.

Stemmen : 9

Boksdoornstraat 30
Den Haag
Dit pand valt vreselijk uit de toon in deze buurt, waar mensen hun huizen netjes onderhouden. Het is bovendien zodanig aan het verkrotten dat het het verval van het poortje naar het Gagelplein in de hand werkt. De appartementen boven het poortje zijn zorgvuldig en stijlvol opgeknapt. Dit is een (Boks)doorn in het oog.

Stemmen : 1

Zeestraat 65f Den Haag 2518 AA
Den Haag
Zeer vervallen pand op een plek met een behoorlijke historische geschiedenis, dicht naast Panorama Mesdag. Een mistroostige aanblik.

Stemmen : 55

Treilerdwarsweg 8
Den Haag
De locatie is fantastisch, het is 1 van de laatste nog originele bedrijfspanden in het havengebied, het moet echt gerestaureerd worden!

Stemmen : 65

Groot Hertoginnelaan 30
Den Haag
Prachtige monumentale villa met veel uitgewerkte houten details staat volledig te verkrotten en verrotten. Ik ben bang dat het binnenkort niet meer te redden valt en verloren gaat. Eeuwig zonde!

Stemmen : 383

Hartstenhoekweg 8-14
Den Haag
Dit pand maakt deel uit van een heel mooi, prominent en historisch gebied van Scheveningen-bad inclusief het statige en vreemd genoeg ook vogelvrij verklaarde hotel Wilhelmina uit 1884.

Stemmen : 91

Boekhorststraat 121
Den Haag
De rest van de straat word al opgeknapt behalve dit pareltje waar ik zelf graag zou willen wonen of een koffie tentje beginnen:)

Stemmen : 13

Harstenhoekweg 4-6
Den Haag
Twee panden die nog stammen uit de tijd dat Scheveningen allure had ipv de lelijke nieuwbouw van nu. Met het opknappen van dit krot kan Scheveningen weer wat meer karakter krijgen en het zal er hopelijk voor zorgen dat er meer panden in ere hersteld gaan worden.

Stemmen : 226

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bouw mee aan Haags Karakter

Nomineer uw favoriete krot en win € 1.000 bestedingstegoed bij het Makerskwartier

Staat er bij u in de wijk een Haags pareltje dat nodig moet worden opgeknapt? Heeft u buren die een schitterende monumentale woning verwaarlozen? Wordt uw straat ontsierd door een prachtig pand in jammerlijke toestand?

HOE DOET U MEE:

 1.

U ziet een verwaarloosd pand en denkt: jammer, dit kan zo mooi zijn!

 2.

U maakt een foto van het pand en uploadt deze

 3.

Zorg voor zoveel mogelijk stemmers en wellicht bent u de winnaar!

Stadsherstel grijpt in

Met uw hulp grijpt Stadsherstel in. Laat ons weten welk krot volgens u in aanmerking komt voor een beter lot. Uit de inzendingen kiest Stadsherstel het mooiste pand in de treurigste toestand. Maar daar laten we het niet bij: we gaan in overleg met de eigenaar en delen vrijblijvend onze kennis van het opknappen van monumentale gebouwen. Misschien kopen we het winnende pand zelfs wel aan!

Bovendien nemen we contact op met de eigenaren van de andere genomineerde panden. Zou het niet mooi zijn als we ook hen kunnen helpen om hun bezit in volle glorie te herstellen?

Nomineer een krot

Maak een foto van uw favoriete krot en upload deze via onderstaande tool. Op Open Monumentendag, zaterdag 9 september, maken we de winnaar bekend.

Wordt uw inzending uitgekozen? Dan wint u € 1.000 aan coupons, vrij te besteden in het Makerskwartier in de Boekhorststraat.