Aanbod
Krot naar Hot
26 mrt 2018

Krot naar Hot

Een tijd geleden hebben wij contact gezocht met de eigenaren van alle genomineerde panden van de Van Krot Naar Hot actie. Over enkele panden hebben wij al nieuws te vertellen.

Zeestraat

Stadsherstel heeft onlangs gesproken met de eigenaar van de Zeestraat 65F in Den Haag. We zijn verheugd om te kunnen melden dat de pandhouder druk bezig is met het ontwikkelen van een plan ter herstel en behoud van dit potentieel mooie gebouw.

Händellaan

Aan de Händellaan 50 te Den Haag staat de Bethelkerk. Dit gebouw is genomineerd door een inzender die aangaf dat de kerk waarschijnlijk gesloopt moest worden. Onafhankelijk van de Krot naar Hot actie, heeft Stadsherstel op verzoek van de gemeente Den Haag een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Dit is een onderzoek naar de haalbaarheid van een mogelijk nieuw project. Vervolgens heeft Stadsherstel een bod gedaan. Een andere partij heeft helaas ons bod overboden met een bedrag waarmee de verkoper van de Bethelkerk heeft ingestemd.

Rust en Vreugdlaan

Daarnaast hebben wij vernomen dat de bezitter van het Rijksmonument Ivicke, aan de Rust en Vreugdlaan 2 te Wassenaar, is benaderd door de Gemeente Wassenaar. De eigenaar van het pand heeft een brief gekregen waarin is aangekondigd dat er wordt overgegaan op de bestuurlijke dwangmiddelen, namelijk een last onder dwangsom. Er zijn meerdere gesprekken geweest tussen beide partijen, maar er is helaas onvoldoende actie ondernomen om het monument te onderhouden. Aldus de Gemeente Wassenaar.

Vervolg Krot Naar Hot

Wij wachten nog op reacties van een aantal pandeigenaren die wij benaderd hebben. Deze personen/instanties hebben wij nu ter herinnering een tweede keer aangeschreven. Zodra wij meer nieuws hebben, zullen we daarover berichten. Houd daarvoor onze Facebook en website in de gaten…

En de winnaar was…

Over het pand aan de Groot Hertoginnelaan, het winnende pand, hopen wij snel meer nieuws te kunnen delen…