Aanbod
En de winnaar is...
20 sep 2017

En de winnaar is…

De van Krot Naar Hot actie was een groot succes! Het winnende pand is de Groot Hertoginnelaan 30 te Den Haag. Mevrouw Zwager heeft het pand genomineerd en is de gelukkige winnaar van €1000,00.

Tijdens het Stadsherstel jubileumfeest op 13 juni jongstleden is het startsein voor de Van Krot Naar Hot actie gegeven. Hagenaars werden via Facebook opgeroepen om foto’s van verkrotte panden in Den Haag en omgeving te uploaden op de website van Stadsherstel. Vervolgens kon er op de genomineerde krotten gestemd worden. De nominatie met de meeste stemmen is verkozen tot het winnende pand. En de inzender van het winnende pand heeft een bestedingstegoed gewonnen dat uit te geven is in het Makerskwartier in Den Haag.

De ergste ‘krotten’

De vijf panden waar de meeste stemmen op zijn gevallen, zijn:

  1. Groot Hertoginnelaan 30 in Den Haag
  2. Harstenhoekweg 4-6/8-14 in Scheveningen
  3. Rust en Vreugdlaan 2 in Wassenaar
  4. Treilerdwarsweg 8 in Scheveningen
  5. Zeestraat 65F in Den Haag

Er is fanatiek meegedaan met de actie. In totaal zijn er 20 krotten genomineerd en hebben er maar liefst 1.159 Hagenaars hun stem uitgebracht. Dat laat wel zien hoezeer het behoud van monumenten en beeldbepalende panden leeft in onze stad! Stadsherstel is blij verrast met deze betrokkenheid.

Aan de slag

Voor Stadsherstel houdt de actie hier niet op. Het werk begint nu juist. Er is al uitgezocht van wie de 20 genomineerde krotten zijn. Een volgende stap is het contact zoeken met de eigenaren. Daarbij wordt er als eerste gefocust op het winnende pand. Vervolgens zullen er eigenaren van overige genomineerde panden benaderd worden. Het doel is om in gesprek te komen met de pandeigenaren over mogelijke aankoop of mogelijk herstel van de genomineerde gebouwen. Zodat hopelijk de, van origine, mooie panden niet verloren gaan en in ere worden hersteld.