Aanbod
.
19 apr 2021

Duurzame herbestemming van Kasteel Duinstraat

Sinds een jaar is Stadsherstel de trotse eigenaar van het rijksmonumentale Kasteel Duinstraat. Het markante gebouw is in 1905-1909 gebouwd als politiebureau en brandweerkazerne. In het deel waar voorheen de politie gehuisvest was is op de eerste etages een indrukwekkend kantoorverzamelgebouw gerealiseerd waarbij de oorspronkelijke structuur van het pand, de bewaarcellen en het mooie trappenhuis behouden zijn gebleven. Op de bovenste verdiepingen wordt hard gewerkt aan drie bijzondere appartementen. Deze worden gasloos en daarmee duurzaam opgeleverd. Letterlijk en figuurlijk dus een duurzaam hoogtepunt voor het complex! Een combinatie van vloerverwarming, strategisch geplaatste radiatoren en een gebalanceerd ventilatiesysteem maakt dat mogelijk. Maar hoe?

Elk appartement beschikt over een zogenaamde ventilatiewarmtepomp. De pomp biedt een kant-en-klare energiezuinige oplossing voor de levering van cv-verwarming, ventilatie en warmtapwater in het appartement. Deze installatie gebruikt de warmte die anders afgevoerd wordt naar buiten. Omdat er op die manier gebruik wordt gemaakt van reeds warme lucht gebruikt de installatie ook minder energie dan wanneer er lucht vanaf buiten naar binnen wordt gepompt. Die lucht is in veel gevallen kouder dan de lucht binnen en het kost dus meer energie om de lucht op de gewenste temperatuur te krijgen.

Voor de optimale werking en maatvoering van de systemen is een warmteverliesberekening gemaakt waarbij rekening is gehouden met de isolatie die we aan de appartementen toevoegen. Zo worden de daken geïsoleerd met steenwollen dekens van maar liefst 160 mm dik. Ook de binnenmuren worden geïsoleerd met duurzame isolatiedekens. Deze worden geproduceerd volgens de Ecose Technology. Dit houdt in dat de isolatie gemaakt is van 100% natuurlijke grondstoffen die snel hernieuwbaar zijn. Voor de productie van deze isolatiedekens is ook nog eens tot 70% minder energie nodig dan voor de productie van traditionele glaswol isolatie.

Op deze manier kunnen de toekomstige huurders op een duurzame manier genieten van het prachtige uitzicht op onze kustlijn. Bent u benieuwd naar hoe Stadsherstel bij andere projecten gebruik maakt van duurzame oplossingen? Of zou u graag de nieuwe bewoner worden van deze prachtige appartementen?
Bel ons op 070-3248535!